Şüpheli bir ölümünün krokisi: Dina son gece dakika dakika neler yaşadı?

10Haber olarak Karabük'te 25 Mart gecesi Dina'nın çıktığı apartmanda ve yalın ayak koştuğu caddelere incelemelerde bulunduk... Bindiği arabanın güzergahını takip ederek ölü bulunduğu Filyos Çayı'na vardık... Şimdi adım adım Dina'nın 25 Mart gecesi neler yaşadığına birlikte bakalım.

Gündem 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hazar Dost-Ersin Eroğlu/Karabük

Gabon uyruklu Dina’nın Karabük’te şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesinin üzerinden 25 gün geçti.
10Haber olarak Karabük’e giderek Dina’nın apartmanında, yalın ayak koştuğu caddelerde, ölü bulunduğu Filyos Çayı’nda araştırmalar yaptık.

Haberlerimizi sırasıyla buraya bırakalım:

Karabük’te ‘bacasız sanayi’: Afrikalı öğrencilere üniversite diploması ticareti

Karabük’te Afrikalı öğrenciler korkudan konuşmuyor, şehir ahalisine göre ise Dina’nın ölümü çözüldü, bitti

Dina’nın şüpheli ölümünde fuhuş şüphesi ve 1002’nci Cadde’nin sırrı

Apartmanda o gece neler yaşandı?

Şimdi de adım adım Dina’nın 25 Mart gecesi neler yaşadığına birlikte bakalım.

Yer: 100. Yıl Mahallesi, Han Apartmanı.

Dina saat 21.00 sularında kuzeni Cedric’in yanından 5. kattaki Emanuel adlı arkadaşının yanına gideceğini söyleyerek ayrıldı.

Tanık ifadelerine yansıyan bilgilere göre, Dina yaklaşık bir saat sonra şarj aletini almak için aşağı indi.

Dina’nın yalın ayak kaçtığı Han Apartmanı

O gece apartmanda neler yaşandı bilmiyoruz ama Dina, ayakkabılarını merdivende bırakarak çıplak ayakla koşarak bodrum kata yöneldi.

10Haber ekibi olarak olay yerini incelerken bodrum kata inen merdivenlerde bir şarj aleti bulduk.

Dina’nın kaçış güzergahında bodrum kata inerken görülen şarj aleti

Bodrum katta bir çıkış olmadığı için Dina duvar ve tellerden atlayarak yan apartmanın balkon camından kapısını çaldı. Dina’nın arkasından birileri vardı.

Peşindekiler kimdi?

Kapısını çaldığı kişi tanık ifadesinde şunları söylüyordu:

Dina’nın Bodrum kata indikten sonra çıktığı alan ve yan apartmana atladığı tel örgüler

“Olay günü namaz kıldığım sırada bağrışma sesleri geldi. Baktığımda birisinin tekme ve yumruklarla kapıya vurduğunu duydum. Zaten camdan da içeride kimin olduğu anlaşılıyordu. Ağlama sesleri gelince balkondan ‘Polisi arayacağım’ diye bağırdım. Kavga durdu. Bir müddet sonra bağrışlar ve kapıya yumruk sesleri yeniden başladı. Kız kapıyı açmaya çalışıyor arkadan birileri onu engelliyordu. Tekrar ‘Polisi çağırdım, geliyor’ diye bağırınca kızın kapıdan çıkmasına izin verdiler. Kıza da yardım etmek için bağırdım ancak beni dinlemedi ya da anlamadı. Bu sırada hemen polisi aradım, durumu anlattım.”

Dina sonrasında o apartmandan yan apartmanın bahçesine yine duvarlardan atlayarak geçti ve 1009. Cadde’ye çıktı.

10Haber editörü Ersin Eroğlu 1002. Cadde ile 1009. Cadde’nin kesiştiği bölgede

Kayıp 6 dakika

Dina sokakta yalın ayak koştuktan sonra Mavi Büfe önünde lacivert bir otomobili durdururken kameraların açısındaydı. Saat 22.00 sularıydı. Dina, Dursun A.’nın kullandığı lacivert otomobile sol arka kapıdan binmişti.

Aracın sürücüsü 56 yaşındaki Dursun A. ifadesinde Afrikalı öğrencinin eli, yüzünün kan içinde olduğunu anlattı. Genç kızın “Abla dövdü” dediğini söyledi. Dina’nın kendisinden telefonunu istediğini ve zayıf Türkçesiyle “Anneyi arayacağım” dediğini anlattı. Dursun A.’nın ifadesine göre genç kız, kendisini Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmesini istemişti. Ancak bir süre sonra kapıyı açarak atlamak istedi. Bunun üzerine aracı durdurdu. Dina koşarak karşı şeride geçti ve uzaklaştı. Dursun A. araçtan inip kapıyı kapattığını ve yoluna devam ettiğini savundu. İfadesine göre; daha sonra Karabük kent merkezine doğru ‘U’ dönüşü yapmış ve kızın koştuğu yöne doğru yavaşlayarak bakmıştı. Arabada başkasının olmadığını ve araçta herhangi bir olay yaşanmadığını söyledi.

Polis, Dursun A.’ya özel bir hastanenin önünden geçmesine rağmen Dina’yı neden Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürdüğünü sordu. Şüpheli, genç kızın özel hastaneye gitmeyi istemediğini savundu.

Yaklaşık 3 kilometre sonra araç Filyos çayı kenarında yavaşladı. Dina sol arka kapıdan inerek yolun karşısına koşarak geçti ve Filyos Çayı’nın olduğu bölgeye girdi.

Dina’nın ölü bulunduğu Filyos Çayı kenarı

Dursun A. yoluna devam etti ve ileriden U çekerek geri döndü.

İlk ifadesinde direkt evine gittiğini söyleyen Dursun A.,’nın kamera görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra arabasıyla Filyos Çayı kenarına girdiği görüldü.

Kamera görüntülerine göre Dursun A. 6 dakika sonra Filyos Çayı’nın yan yolundan geri çıkıyordu.

3 kez gözaltına alınıp 3 kez serbest bırakılan D.A., 4’üncü kez gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

İlk ifadedesinde neden Filyos Çayı’na girdiğini söylemediği sorulduğunda ise “unuttum” dedi.

Gabon uyruklu Dina’nın cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda, cevapsız sorular Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Karabük Emniyeti’nin önünde beklemeye devam ediyor.

Gabonlu Dina’nın ölümü: Dördüncü kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı… 10Haber soruşturmanın ayrıntılarına ulaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.